Suceava (Centru)
Str. Simion Florea Marian nr. 1 bis
Recepţie: +4 0230 52 22 54
Manager: +4 0723 28 78 98
E-mail: contact@villaalice.ro
 
Villa Alice - cazare Suceava, cazare Bucovina, pensiuni Suceava
Villa Alice**** - cazare Suceava, cazare Bucovinacazare SuceavaCamere Villa Alice**** Suceavacazare SuceavaFacilitati Villa Alice**** Suceavacazare SuceavaGalerie Foto Villa Alice**** Suceavacazare SuceavaRezervari Villa Alice**** Suceavacazare SuceavaContact Villa Alice**** Suceava
 
 
 
 
Deutsch
RO EN FR DE
Skype Me™! Villa Alice pe Facebook
 

Despre Târgul de Crăciun şi nu numai

Targul de Craciun din Suceava din acest an este spectaculos din punct de vedere al luminitelor si chiar al unor decoratiuni, nu foarte multe , dar reusite. Laudabile si posterele de pe fatada Casei de Cultura despre ziua si personalitatile unirii Bucovinei cu Romania. Filmul documentar despre acest eveniment cred ca a fost un pic prea lung si monoton pentru publicul larg prezent in piata la deschiderea Targului de Craciun. Pentru fonoteca sau pentru televiziune a fost ok, dar pentru publicul din piata ar fi fost poate mai potrivit, mai eficient un film mai scurt mai antrenant mai captivant care sa ruleze seara, din ora in ora (10-12 minute) intre 28 noiembrie si 1 decembrie. Ar fi interesant sa existe si o varianta in limba engleza pentru turistii straini aflati in Targul de Craciun. Acum nu prea sunt pentru ca in afara de luminite si cateva decoratiuni luminoase nu este altceva interesant care sa te faca sa stai in Targul de Craciun actual , care in general da impresia unuia facut formal "sa fie acolo". De exemplu la casute (multe inchise) se ofera mereu de ani si ani acelasi lucruri care nu mai atrag aproape deloc: mezeluri, carne, branza, tuica (si fiarta), vin fiert de o calitate indoelnica, obiecte de artizanat si nu prea, nimic atractiv. Din acest punct de vedere ai impresia ca esti prin anii 90, deci cu vreo 20 de ani in urma fata de Sibiu sau Bucuresti. Unii pot spune ca "sa faci ca la Sibiu iti trebuie bani multi". Nu chiar, de exemplu Primaria din Sibiu la 100.000 lei investiti in acest an preconizeaza 400.000 de lei care vin inapoi la Primarie la finalul targului. Deci un castig net de 300.000 lei care pot fi investiti in cele necesare orasului. Exista si o asociatie "Events for Turism" care se ocupa concret de Targul de Craciun din Sibiu. Primaria castiga din inchirierea spatiilor (casutelor) care tinand cont de succesul targului din anii anteriori sunt bine platite.

Iata ce as propune eu la Suceava, pentru Targul de Craciun 2018, anul centenar al Marii Uniri (in afara de propunerile facute deja mai sus). Daca as fi o persoana care sa poata decide as prelua din experienta Sibiului care este unul din cele mai frumoase targuri de Craciun din Europa si as adauga cateva lucruri specifice zonei noastre si evenimentului sarbatorit in 2018.

Primul lucru ar fi introducerea unor atractii pentru copii (inainte de targ era "Oraselul copiilor"). "Casa lui Mos Craciun" unde copiii – sa zicem intre 4 si 10 ani – invata timp de o ora despre semnificatia Craciunului, cum sa faci decoratiuni pentru Craciun, sau sa pregateasca si sa impacheteze impreuna cu Mos Craciun mici cadouri pentru copiii nevoiasi. La final cei mai mici primesc si ei (in contul biletului de intrare platit de parinti) un mic cadou din mana lui Mos Craciun cu care copilul poate fi fotografiat sau filmat. De asemenea in targ se pot inchiria spatii pentru diversi antreprenori cu masinute pentru copii, trenulete, diverse jocuri potrivite pentru afara si perioada sarbatorilor de iarna. Apoi pe acelasi ecran (unde la ore fixe ruleaza 10 – 12 minute, filmul documentar despre unirea Bucovinei cu Romania, in perioada 28 noiembrie – 1 Decembrie) pot rula filmulete distractive cu intamplari hazlii pe tema Craciunului sau in general al sarbatorilor de iarna preluate de exemplu de pe youtube sau pot fi si intamplari personale filmate de unii spectatori din targ. Pentru a fi si mai atractiv, mai divers, chiar interactiv se pot face filmari directe in piata, printre participantii la targ, mici interviuri prezentate direct pe acelasi ecran, ocupate – iata – aproape permanent.

Scena existenta in targ ar trebui sa fie mai des ocupata, mai ales intre orele 17– 21 cu mici spectacole prezentate de copii talentati (de la diferite scoli sau – de ce nu – si studenti) de exemplu cei de la "Liceul de Arta" ar veni cu muzica clasica de mare popularitate, colinzi romanesti sau straine cantate in diferite maniere etc..

Casutele care in prezent au un rol mai degraba formal, nesemnificativ (multe sunt inchise) pot fi revitalizate ca sa fie si functionale si atractive. De aceea propun pentru 2018 casutele sa fie inchiriate unor producatori (de obiecte traditionale de Craciun, de mancare calda si dulciuri de Craciun) din Chisinau pentru zona Basarabiei, din Cernauti pentru Nordul Bucovinei, din Maramures pentru zona Transilvaniei, si – de ce nu – altii o fac deja, si din Cehia, Slovacia, Polonia, Germania (din orasul infratit cu Suceava din regiunea Bavariei). Pentru Bucovina de Sud (Suceava) casutele pot fi preluate prin inchiriere, de exemplu, de catre restaurantele de la Iulius Mall de la etajul 1, sau alte restaurante de calitate care pot oferi in targ si mancaruri calde, placinte, dulciuri specifice Craciunului si zonei noastre.

Machetele decorative simbolice din anii anteriori cu casa traditionala din Bucovina si biserica pot fi reactualizate si amplasate din nou. Scena nasterii foarte mica in acest an ar putea fi mult marita pana la dimensiunea de 6/4 metri cu personajele in marime naturala, cat mai realist prezentate. In imediata apropiere se poate pune un panou cu scurte explicatii despre scena nasterii si semnificatia Craciunului. Poate deveni o atractie importanta.

Pentru a pune in aplicare propunerile de mai sus pregatirile si tratativele ar trebui sa inceapa chiar de acum iar la momentul primelor certitudini ar trebui inceputa reclama interna si internationala pe diverse canale media si nu numai, pentru a avea cat mai multi turisti din tara dar si din strainatate, ca succesul sa fie aproape garantat. Suceava si Bucovina ar avea de castigat nu doar ca imagine ci si social, cultural si chiar economic pe orizontala, ar fi un prin pas chiar daca doar pregatitor pentru urcarea Sucevei pe o treapta mai aproape de nivelul Oradei sau chiar al Sibiului.

Urmatorul pas ar fi punerea in practica a planului pentru "Schimbarea la fata a Sucevei" alcatuit si prezentat un luna aprilie a anului 2017 in presa suceveana, plan sprijinit de un numar mare de personalitati ale orasului, chiar si de catre Primar prin semnatura data din propria initiativa pentru sprijinirea planului. Se pare ca atunci nu se intrevedeau sanse concrete de punere in practica macar a refacerii fatadelor cladirilor din centru.

Acum este foarte posibil sa existe aceste sanse. Primarul din Oradea a gasit o solutie pentru finantarea in cadrul unui proiect european a contributiei de 25% a proprietarilor cladirilor care urmau sa li se refaca fatada. Aceasta solutie a fost prezentata pe postul TV Digi 24 si care intre timp a fost preluata si de Primaria Generala a Capitalei. Daca s-ar incerca solutia realizata de Primarul din Oradea si pentru Suceava ar fi un pas foarte important pentru renasterea orasului nostru. Daca as putea decide eu, as face tot ce mi-ar sta in putinta pentru a reusi. Cum in sistemul politic actual nu exista nici o sansa sa ajung o persoana de decizie in sensul de mai sus, ma multumec sa ofer cu toata buna credinta aceste propuneri, idei, solutii, fara a astepta vreo multumire conform dictonului ca "nici o fapta buna nu va ramane nepedepsita". Important ramane insa, ca Suceva sa aiba de castigat.

Vasile Constantin Boghian
Manager Villa Alice
 
semnaturi personalitati Suceava GRUPUL DE PERSONALITĂŢI din Suceava care susţin planul pentru "schimbarea la faţă" a municipiului Suceava, pentru mărirea atractivităţii turistice, economice şi culturale propus de prof. Vasile Constantin Boghian
 
plan arhitectura Suceava PLAN PENTRU "SCHIMBAREA LA FAŢĂ" A MUNICIPIULUI SUCEAVA,
PENTRU MĂRIREA ATRACTIVITĂŢII TURISTICE, ECONOMICE, CULTURALE
 
plan de situatie Suceava PLAN DE SITUAŢIE
SUCEAVA
 
 
- O suceveancă a câştigat marele premiu fiind desemnată "studentul român al anului în străinătate" într-o ceremonie desfăşurată pe 5 ianuarie 2017 la Palatul Parlamentului devansând alte 42 de candidate. Este născută într-un sat la câţiva kilometri de Suceava şi a urmat facultatea din ţară la Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava depăşind astfel colegii de la Bucureşti, Iaşi sau Cluj.

Pentru detalii accesaţi
https://www.monitorulsv.ro/Local/2017-01-07/O-suceveanca-a-fost-desemnata-Studentul-roman-al-anului-in-strainatate

- Știați că municipiul Suceava este pe primul loc în România la spații comerciale moderne (mall-uri) pe cap de locuitor la mare distanță față de celelalte mari orașe ale țării (București, Iași, Cluj, Timișoara, Brașov, Constanța etc.)? Tot în Suceava există de zeci de ani cel mai mare bazar din România de unde poți cumpăra aproape orice la prețuri mai mici decât în magazinele obișnuite.

- Județul Suceava este pe primul loc în România la procentul de creștere a numărului de autoturisme față de 1990 cu 506%. Pe locul 2 se află Bucureștiul cu 495% (iar media națională este de 280%).

- Județul Suceava este de mulți ani la rând pe locul 2 în Romania după Ilfov la numărul de autorizații de construcție emise (deci în principal case).

- Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava este pe locul 1 între toate universitățile din România la numărul de invenții brevetate (deci înaintea Bucureștiului, Iașiului, Clujului, etc.)

- Un elev din comuna suceveană Dorna Candreni este singurul elev din mediul rural din România care a absolvit bacalaureatul cu media 10 (absolvise și liceul cu media 10). Ca întotdeauna însă, Clujul a fost pe fază și l-a racolat încă din ultima parte a liceului pentru a deveni student la Babeș Bolyai.

- Suceava a candidat pentru a fi Capitala Culturală Europeană, organizând o mulțime de evenimente culturale printre care:
+ Festivalul internațional de Blues confusion
+ Festivalul de teatru organizat de suceveanul Matei Vișniec – cel mai mare dramaturg român contemporan – la teatrul din Suceava care-i poartă numele și la alte locații din județ concomitent.
+ Festivalul internațional al Școlilor de Teatru organizat de fostul actor al Teatrului Naţional București Stelian Nistor, actualmente om de afaceri, originar din Suceava.
+ Festivalul internațional de Film UNICA Suceava (19 - 26 august 2016)
+ Festivalul anual Bucovina Rock Castle (18 - 20 august 2016) - Cetatea de Scaun a Sucevei
+ Festivalul de Artă Medievală "Stefan cel Mare" (11 - 14 august 2016) - Cetatea de Scaun a Sucevei

- Muzeul de Istorie al Bucovinei s-a redeschis in august 2016, mărit, renovat și reamenajat, precum și Cetatea de Scaun a Sucevei, renovată și redecorată cu multe piese originale, holograme ale unor importante personaje istorice precum și proiecţii de filme istorice pe zidurile cetăţii.

- Cea mai mare firmă românească (nu grup de firme) din România - Dedeman - a fost înfiinţată şi condusă de doi fraţi suceveni, unul matematician, celălalt informatician, care au pornit de la zero prin anii 90. În 2002 au deschis primul mare magazin Dedeman la Suceava. În 2015 ajung să surclaseze total toată concurenţa străină din România în domeniu.

- Cea mai mare (şi cea mai bună credem noi) fabrică de îngheţată din Romania "Betty Ice" este tot din Suceava. Şi aceasta a depăşit lejer toată concurenţa străina aflată în România.

- Ştiaţi că singura fabrică de bere 100% românească din România este Bermas Suceava? Berea produsă aici este singura bio (95%) din România (sursa: o emisiune Digi24 pe această temă).

Iată doar câteva lucruri bune care în general "scapă" emisiunilor de ştiri preocupate mai ales de condamnări, accidente, hoţii, crime, terorism etc.

În final, vă reamintim că Villa Alice este probabil pensiunea cu cele mai frumoase și cele mai bine dotate camere și băi din România.

 
rezervari online  
 
   
preturi cazare pensiune hotel suceava  
 
   
Hotelul Lunii in Romania  
   
Impresiile turistilor despre Pensiunea Villa Alice Suceava  
filmare nunta suceava  
fotografii de 5 stele pentru nunta ta  
Vasile Constantin Boghean - Romanii - Intre Pacala si Miorita  
   
Atractii turistice Suceava  
   
Noutati despre Suceava  
   

©2018 Pensiunea Villa Alice**** Suceava - cazare suceava. Filmare nunta suceava. Creare site - SANNET®.
mobila rufster biodiva dezmembrari mobila suceava transport agabaritic bacau case restaurant cazare gazon termopane piese agricole atv