Suceava (Centru)
Str. Simion Florea Marian nr. 1 bis
Recepţie: +4 0230 52 22 54
Manager: +4 0723 28 78 98
E-mail: contact@villaalice.ro
 
Villa Alice - cazare Suceava, cazare Bucovina, pensiuni Suceava
Villa Alice**** - cazare Suceava, cazare Bucovinacazare SuceavaCamere Villa Alice**** Suceavacazare SuceavaFacilitati Villa Alice**** Suceavacazare SuceavaGalerie Foto Villa Alice**** Suceavacazare SuceavaContact Villa Alice**** Suceava
 
 
 
 
Deutsch
RO EN FR DE
  Villa Alice pe Facebook

NOU! La Villa Alice puteţi găsi, pe lângă serviciile de cazare, şi o carte deosebită!

Lucrarea „Românii - între Păcală şi Mioriţa” scrisă de Vasile-Constantin Boghian, a avut lansări (Bucuresti, Suceava, Institutul Cultural Român din New York, SUA, etc.), articole în cotidiane centrale şi locale („Adevărul”, „Cronica Română”, „Monitorul”, „Obiectiv”, „Crai Nou”, „Romanian Journal" New York, „Conexiuni” - New York - între cele patru „evenimente aprilie 2006”) şi apariţii televizate (emisiunea "Parte de Carte" de la ProTV a lui Cristi Tabără, Jurnalul TVR Cultural, emisiune specială la TVR Cultural, Antena 1, Romanian Voice TV New York). Cartea include şi un rezumat în limba engleză, iar în continuare puteţi citi câteva fragmente din aprecierile referitoare la această carte.

Exemplare din ultimul tiraj suplimentar le mai puteţi găsi doar la recepţia Villa Alice, unde aveţi ocazia să primiţi şi un autograf din partea autorului.

Aprecieri

"Lucrarea "Românii între Păcală şi Mioriţa" a profesorului Vasile Constantin Boghian este una din cele mai reuşite şi mai spectaculoase apariţii în publicistica românească din ultimii ani."
Bogdan Ştefănescu, dir. adj. Institutul Cultural Român, New York
26 aprilie 2006
Românii, între Păcală şi Mioriţa - Vasile Constantin Boghian

" ...este o carte incitantă şi provocatoare în care subiectul este tratat cu o rară profunzime dar şi cu un umor specific."
Cristi Tabără, PRO TV, emisiunea "Parte de carte", 19 februarie 2006

"Cartea este deosebit de incitantă, pornind de la titlu, în primul rând, continuând prin mesaj şi, nu în ultimul rând, prin trăire. Pentru că dl. Boghian nu vorbeşte despre Păcală, nu vorbeşte despre Mioriţa, ci despre experienţa dramatică uneori, amuzantă adesea, a românului cotidian, care pendulează cu obstinaţie între arhetipul existenţial Păcală şi arheul filozofic Mioriţa."
Prof. Dr. în filosofie Sorin Tudor Maxim, "Crai nou", 12 ianuarie 2006

"Cartea profesorului Boghian este un eseu filosofic care musteşte de umor, modalitate prin care sunt evidenţiate câteva din constantele poporului român. Nemilos, precum Cantemir odinioară în "Descriptio Moldavie", profesorul de istorie sucevean se străduie să identifice cele două paradoxuri în care sălăşluie fiinţa românului. Astfel, cei doi poli între care se desfăşoară discursul cărţii - Păcală şi Mioriţa - conturează, credem, una din cele mai inspirate paradigme care trimite la identitatea noastră reală. Rolul lui Păcală este creionat cu generozitate, începând de la educaţie, şi integrarea europeană, până la ceea ce autorul numeşte "Statul Mega-Păcală". Este vorba aici despre confruntarea istorică dintre imaginea cu care ieşim în lume (de dragul imaginii) şi ceea ce suntem cu adevărat, anume: "sistemul de valori al lui Păcală". "Românii între Păcală şi Mioriţa" este o carte care se citeşte cu un freamăt straniu - căci nu ştim dacă să ne bucurăm descoperind un eseist inspirat, cu remarcabile accente polemice, un rar observator al tarelor româneşti, sau să ne fie teamă de cuvintele deloc îngăduitoare la adresa românilor. Oricum, după spusa profesorului Sorin Tudor Maxim, din scurta Prefaţă, este o lecţie de patriotism subtil şi înţelept."
Marius Vasileanu, "Adevărul", editorial 10 ianuarie 2006

Facebook Citiţi despre carte şi pe Facebook!
 
 
   
Hotelul Lunii in Romania  
   
Impresiile turistilor despre Pensiunea Villa Alice Suceava  
Vasile Constantin Boghean - Romanii - Intre Pacala si Miorita Vasile Constantin Boghean - De la comunism la globalizare şi înapoi? Vasile Constantin Boghean - De la comunism la globalizare şi înapoi?  
Atractii turistice Suceava  
   
Noutati despre Suceava  
   

TERMENI & CONDITII - POLITICA COOKIES - POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

©2023 Pensiunea Villa Alice**** Suceava - cazare suceava. Filmare nunta suceava.
Cazare Slanic Moldova. Creare site - SANNET®.