Suceava (Centru)
Str. Simion Florea Marian nr. 1 bis
Recepţie: +4 0230 52 22 54
Manager: +4 0723 28 78 98
E-mail: contact@villaalice.ro
 
Villa Alice - cazare Suceava, cazare Bucovina, pensiuni Suceava
Villa Alice**** - cazare Suceava, cazare Bucovinacazare SuceavaCamere Villa Alice**** Suceavacazare SuceavaFacilitati Villa Alice**** Suceavacazare SuceavaGalerie Foto Villa Alice**** Suceavacazare SuceavaContact Villa Alice**** Suceava
 
 
 
 
Deutsch
RO EN FR DE
Skype Me™! Villa Alice pe Facebook

De la comunism la globalizare şi înapoi?

"Acum mai bine de un deceniu, profesorul de istorie sucevean Vasile Constantin Boghian ne surprindea cu o originală și interesantă interogație asupra sufletului românesc din perspectiva raportării la două figuri arhetipale ale culturii noastre populare, Păcală și Miorița . Cartea Românii între Păcală și Miorița, bine primită de cititori și de presa locală și națională a fost remarcată și pe plan internațional, fiind tradusă în rezumat în limba engleză.

În prezent, autorul revine cu o selecție de eseuri, nu mai puțin interesante și originale, puse sub semnul unor întrebări, grave și serioase, asupra destinului nostru ca români pe un ipotetic drum de la comunism la globalizare și retur. Și în această carte, Vasile Constantin Boghian reflectă asupra „specificului românesc al ființei”, de această dată folosind ca pretext analiza situației internaționale în contextul globalizării și al afirmării agresive a unor tendințe ideologice neo-marxiste.

Sinteza, absolut subiectivă, dar cu atât mai captivantă, a temelor de reflecție propuse evidențiază preocuparea pentru înțelegerea condiției noastre umane de români în această lume globalizată și globalizantă. Capitolele inspirat alese „De ce America First” ? , „Psihologie și istorie în sistemul social românesc, „Creștinismul ortodox românesc și globalizarea religiilor,” „ Identitatea românească în context european”, „Munca la români și occidentali”, „De ce fură românul? De ce fură occidentalul?” , „Percepţie și realitate despre Suceava”, „Capcană?”, „Românii, de la supraviețuire la fericire”, sunt tot atâtea întrebări, în registru grav și responsabil, însoțite de un sensibil sentiment de autentic patriotism, încât în întregul său, volumul se constituie într-o lectură cu adevărat profitabilă pentru cititorul care se va regăsi aici, cu propriile sale întrebări, cu spusele și nespusele sale sufletești, despre locul și sensul vieții noastre, ca români, în acest context internațional debusolant."

Prof. Univ. dr. Sorin Tudor Maxim

De la comunism la globalizare şi înapoi? - Vasile Constantin Boghian De la comunism la globalizare şi înapoi? - Vasile Constantin Boghian


Îndemn

În povestea pe care o visăm, o gândim și o trăim fiecare în această „mare trecere” ar fi frumos să rămână ceva după noi, să ridicăm o casă, să creștem niște copii buni care până la urmă să ne depășească în toate, să fi ajutat pe semenii noștri la nevoie, să fi scris o carte...

Dacă la începutul acestei mirifice minuni dăruite de Dumnezeu urcăm pe vise, astăzi cei mai mulți dintre noi coborâm tot mai des în amintiri și ne bucurăm că am mai realizat câte ceva din ce ne-am dorit sau am mai adunat ceva lucruri în plus.

Coborând tot mai adânc în „material” se stinge tot mai mult focul acela inefabil care ardea în fiecare din noi și care ne îndemna să ne bucurăm pentru bucuria altuia, ba chiar și pentru firul de iarbă care crește. Ne vine greu să credem dar murim în fiecare clipă câte puțin. Chiar dacă ne naștem din nou în clipa următoare nu mai suntem aceiași cu toate că amintirea încă ne mai leagă de clipa-viață trecută, nimic nu mai este la fel.

Dacă focul din tine încă mai arde, încearcă să faci ca fiecare moment să fie unic prin mesajul lui și încărcat cu tot ce ai avut mai bun nu doar pentru tine ci și pentru ceilalți până la ultima scânteie pentru că și după ce și aceasta se va stinge să ai conștiința vie că talanții primiți nu au fost cheltuiți fără folos ci chiar i-ai înmulțit, că ai dăruit iubire pentru ceilalți mai mult decât ai primit.

E tot ce contează.

Vasile Constantin Boghian

 

Tarife cazare


Camere 3* single

129 lei

Camere 4*

179 lei

Camere dotări 5*

299 lei
Preţurile sunt valabile în regim de single/double.
 
 
   
Hotelul Lunii in Romania  
   
Impresiile turistilor despre Pensiunea Villa Alice Suceava  
filmare nunta suceava  
fotografii de 5 stele pentru nunta ta  
Vasile Constantin Boghean - Romanii - Intre Pacala si Miorita Vasile Constantin Boghean - De la comunism la globalizare şi înapoi? Vasile Constantin Boghean - De la comunism la globalizare şi înapoi?  
Atractii turistice Suceava  
   
Noutati despre Suceava  
   

©2020 Pensiunea Villa Alice**** Suceava - cazare suceava. Filmare nunta suceava. Creare site - SANNET®.